buitenland

VN-basis in Noord-Mali aangevallen

Door ANP - 12 februari 2016

KIDAL (ANP) – Een basis van vredestroepen van de Verenigde Naties in het noorden van Mali is vrijdag aangevallen. In de vroege ochtend bestookten extremisten het kamp in Kidal met een regen van raketten, meldt de Franse zender RFI op gezag van getuigen. De aanval duurde zeker twee uur. Twee Guineese blauwhelmen vonden de dood, dertig anderen raakten gewond, zei een woordvoerder van de VN-missie Minusma tegen Bloomberg.

De vredestroepen reageerden door een straaljager de lucht in te sturen om de terroristen te achterhalen. Nadat de rust terugkeerde zijn de veiligheidsmaatregelen aangescherpt.

De aanval kwam op de dag dat de Duitse president in Mali aankomt. Duitsland leidt op dit moment de Europese missie om het Malinese leger te versterken en stuurt daarvoor 650 extra vredestroepen naar het land.

Nederland heeft ook blauwhelmen in Mali, maar die zijn voornamelijk gelegerd in Gao.