buitenland

Aanslag Ankara: tientallen doden en gewonden

Door ANP - 13 maart 2016

ANKARA (ANP) – Bij een zelfmoordaanslag in de Turkse hoofdstad Ankara zijn zondag zeker 27 mensen omgekomen en 75 gewond geraakt. Dat heeft de gouverneur van de gelijknamige provincie gezegd tegen CNN Türk. De dader blies zich in zijn auto op.

De explosie deed zich voor in de buurt van het Guvenpark, dat weer dichtbij een groot knooppunt voor het openbaar vervoer ligt. Volgens tv-zender TRT ramde de dader een bus en bracht hij vervolgens zijn explosieven tot ontploffing.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is vooralsnog niet opgeëist. Een bron bij de veiligheidsdiensten zei dat het voorlopige onderzoek erop wijst dat de aanslag het werk was van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK of een aan haar gelieerde organisatie.