buitenland

Advocaat Abdeslam klaagt Franse aanklager aan

Door ANP - 20 maart 2016

BRUSSEL (ANP) – De advocaat van terreurverdachte Salah Abdeslam, Sven Mary, dient een klacht in tegen de Franse aanklager Franois Molins. Mary beschuldigt hem van ,,schending van het onderzoeksgeheim” door tijdens een persconferentie in Parijs voor te lezen uit het verslag van het verhoor van Abdeslam in Brussel.

Belgische media meldden zondag dat Mary het onaanvaardbaar acht dat delen uit het verhoor werden voorgelezen. ,,Dat een Franse procureur – in een poging om de Frans onderdanen te paaien – het geheim van het onderzoek naast zich neerlegt, is een brug te ver”, aldus de Belgische strafpleiter.

Molins meldde onder andere dat Abdeslam zich wilde opblazen bij het Stade de France maar dat hij op zijn schreden terugkeerde. Abdeslam wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs op 13 november.