buitenland

‘Ben Carson steunt kandidatuur Donald Trump’

Door ANP - 11 maart 2016

MIAMI (ANP) – Republikein Donald Trump lijkt opnieuw de steun te hebben gekregen van een invloedrijke partijgenoot. Ben Carson, die vorige week een punt achter zijn eigen kandidatuur zette, schaart zich volgens The Washington Post vrijdag officieel achter de miljardair.

De voormalige rivalen spraken elkaar volgens bronnen onlangs in een luxe club. Carson liet donderdag in een interview al doorschemeren te neigen naar een bepaalde kandidaat. Hij sprak daarbij lovend over Trump, die hem tijdens de campagne vaak hard aanpakte.

Volgens ingewijden geeft het duo vrijdag een gezamenlijke persconferentie. Voormalig neurochirurg Carson zou hebben ingezien dat Trump de beste kaarten heeft om de presidentsverkiezingen te winnen, onder meer doordat hij kiezers kan aantrekken die doorgaans weinig met politiek hebben.

Carson zou niet de eerste voormalige Republikeinse kandidaat zijn die zich achter Trump schaart. Eerder sprak ook gouverneur Chris Christie van New Jersey zich uit voor de kandidatuur van de vastgoedmagnaat. Christie staakte zijn campagne in februari.