buitenland

Bomaanslag op politiemensen in Oost-Turkije

Door ANP - 31 maart 2016

DIYARBAKIR (ANP) – Een autobom is donderdag in de Oost-Turkse stad Diyarbakir ontploft toen een minibus passeerde met leden van een speciale politie-eenheid. Daarbij zijn zeker veertien gewonden gevallen, onder wie ook burgers.

Het is nog niet bekend wie achter de aanslag zit. De Turkse regering en de extremistische strijdgroep Koerdische Arbeiderspartij (PKK) besloten drie jaar geleden de wapens te laten rusten en over vrede te praten. Dat vredesproces strandde echter in de zomer van vorig jaar, mede als gevolg van de bloedige strijd over de grens in Irak en Syrië. Dit heeft in Turkije tot een nieuwe golf van geweld geleid.

Diyarbakir in het etnisch overwegend Koerdische zuidoosten van Turkije is met circa een miljoen inwoners een van de grootste steden van de regio.