buitenland

Castro niet bij aankomst Obama op Cuba

Door ANP - 21 maart 2016

HAVANA (ANP) – De Amerikaanse president Barack Obama is zondagmiddag (lokale tijd) bij aankomst op de luchthaven van Havana niet verwelkomd door zijn ambtgenoot Raúl Castro. De Cubaanse president liet zijn minister van Buitenlandse Zaken, Bruno Rodríguez, de honneurs waarnemen.

Bij aanvang van het historische staatsbezoek – voor het eerst sinds 1928 is er weer een Amerikaanse president op Cubaanse bodem – werd wel verwacht dat Castro zijn gast persoonlijk welkom zou heten. Vorig jaar verwelkomde hij persoonlijk de Franse president Franois Hollande bij aankomst op Cuba.

Nu staat maandag een eerste gesprek tussen beide presidenten op de agenda, in de avond gevolgd door een staatsdiner.

Obama bezocht zondag samen met echtgenote Michelle en dochters Sasha en Malia de oude binnenstad van Havana.