buitenland

Clinton en Trump winnen in Mississippi

Door ANP - 09 maart 2016

WASHINGTON (ANP) – Hillary Clinton heeft dinsdag de voorverkiezing gewonnen in de Amerikaanse staat Mississippi. De Democraat werd door Amerikaanse media op basis van exitpolls uitgeroepen tot de winnaar. Bij de Republikeinen heeft Donald Trump gewonnen.

Hoewel de stemmen nog worden geteld, ziet het ernaar uit dat Clinton met de overwinning aan de haal gaat. Peilingen lieten vooraf al zien dat zij de gedoodverfde winnaar was, omdat ze geliefd is onder Afro-Amerikaanse kiezers.

Haar tegenstander Bernie Sanders lijkt meer kans te hebben in de staat Michigan, waar dinsdag ook werd gestemd. De eerste resultaten laten een nek-aan-nekrace zien tussen Sanders en Clinton.

De Republikeinen stemmen niet alleen in Mississippi en Michigan, maar ook in Idaho en Hawaï. Trump won naast Mississippi ook Michigan. Hij nam daar een ruime voorsprong op zijn rivalen Ted Cruz, John Kasich en Marco Rubio. In Idaho en Hawaï is nog geen winnaar bekend.