buitenland

Doden bij aanval op toeristenoord Ivoorkust

Door ANP - 13 maart 2016

ABIDJAN (ANP) – Zeker tien gewapende lieden hebben zondag het vuur geopend op buitenlanders in het zuidoosten van Ivoorkust. Zeker vijf mensen kwamen om, zei een woordvoerder van de regering.

De aanval vond plaats in Grand Bassam, een toeristenoord op zo’n 30 kilometer van Abidjan, de commerciële hoofdstad van het land. Zeker vijf schutters werden door de veiligheidsdiensten gedood, vijf anderen zijn nog voortvluchtig, aldus de woordvoerder. Volgens lokale media zijn het Franse leger en de Ivoriaanse politie ter plaatse. Bronnen bij de veiligheidsdiensten zeiden dat drie hotels in Grand Bassam de doelwitten waren.

Een ooggetuige die met persbureau Reuters sprak had het over zeker zeven doden. ,,Ik zag zeven doden, die heb ik gefilmd”, aldus de getuige, die de beelden aan Reuters toonde. ,,Er waren vier aanvallers. Ik was aan het zwemmen toen het begon en ben weggerend.” Hij toonde ook foto’s van granaten en munitie die de schutters zouden hebben achtergelaten.

Extremistische groepen die banden hebben met al-Qaeda hebben sinds november meerdere aanvallen uitgevoerd op hotels in Mali en Burkina Faso, met meer dan vijftig doden tot gevolg. Frankrijk heeft Ivoorkust gewaarschuwd voor vergelijkbare aanvallen.