buitenland

Doden bij aanval op toeristenoord Ivoorkust

Door ANP - 13 maart 2016

ABIDJAN (ANP) – Een tiental gewapende lieden heeft zondag het vuur geopend op buitenlanders in het zuidoosten van Ivoorkust. Zeker twaalf mensen kwamen om, onder wie vier Europeanen, zei een bron bij de politie.

De aanval vond plaats in Grand Bassam, een toeristenoord op zo’n 30 kilometer van Abidjan, de commerciële hoofdstad van het land. ,,Op het moment hebben we twaalf doden geteld, onder wie vier Europeanen”, aldus de bron. ,,We weten nog niet of er meer zijn. ”

Bronnen bij de veiligheidsdiensten zeiden dat drie hotels in Grand Bassam de doelwitten waren. Een woordvoerder van de regering zei eerder dat zeker vijf schutters werden gedood en dat vijf anderen nog voortvluchtig waren. Volgens lokale media zijn het Franse leger en de Ivoriaanse politie ter plaatse.

Extremistische groepen die banden hebben met al-Qaeda hebben sinds november meerdere aanvallen uitgevoerd op hotels in Mali en Burkina Faso, met meer dan vijftig doden tot gevolg. Frankrijk heeft Ivoorkust gewaarschuwd voor vergelijkbare aanvallen.