buitenland

‘El Chapo was tijdens vlucht twee keer in VS’

Door ANP - 04 maart 2016

LOS ANGELES (ANP) – De beruchte Mexicaanse drugshandelaar Joaquín Guzmán bezocht na zijn spectaculaire vlucht in juli 2015 uit de Altiplanogevangenis twee keer in het diepste geheim familie in de Verenigde Staten. Dat zei zijn dochter Rosa Isela in een interview met de Britse krant The Guardian.

Kort nadat ‘El Chapo’ (57) een geruchtmakend interview aan de acteur Sean Penn voor het blad Rolling Stone had gegeven, wist de leider van het Sinaloakartel ondanks de jacht die op hem werd gemaakt de VS binnen te komen en weer te verlaten.

Haar vader, zei de in de VS werkzame 39-jarige Rosa Isela, is geen misdadiger. De Mexicaanse regering wel, die is de schuldige. Ze beschuldigde belangrijke Mexicaanse politici ervan steekpenningen van haar vader te hebben aangenomen tijdens de jongste verkiezingen. In ruil daarvoor kon El Chapo ontsnappen.

De drugsbaron werd na zeven maanden vrijheid in januari opgepakt en zit nu weer in de cel.