buitenland

‘Huiszoekingen Schaarbeek afgerond’

Door ANP - 23 maart 2016

BRUSSEL (ANP) – De huiszoekingen in Schaarbeek zijn afgerond. Dat heeft persbureau Belga rond 00:30 uur ’s nachts ter plaatse vastgesteld.

Politie- en veiligheidsdiensten waren dinsdagavond bezig met huiszoekingen in de Brusselse gemeente Schaarbeek. Eerder op de dag werden daar in een woning van een van de vermoedelijke daders een spijkerbom, chemische stoffen en een IS-vlag gevonden. Hulp- en veiligheidsdiensten in Schaarbeek reden af en aan.

Het is niet bekend of de veiligheidszone in de wijde omgeving van het station nog steeds is afgezet.

De huiszoekingen werden volgens ooggetuigen onder meer uitgevoerd in een gebouw waar mensen slechts voor korte tijd verblijven. Dat gebouw heeft volgens burgemeester Bernard Clerfayt onlangs een andere eigenaar gekregen, die zou verhuren aan passanten.