buitenland

Metro Washington 29 uur stil voor onderhoud

Door ANP - 16 maart 2016

WASHINGTON (ANP) – Het metroverkeer in de Amerikaanse stad Washington ligt woensdag de hele dag plat. Onder meer de bedrading moet worden gecontroleerd na een brand in een tunnel.

De brand ontstond maandag en zorgde lange tijd voor veel vertraging op drie van de zes metrolijnen. Een soortgelijke brand brak in januari vorig jaar ook al uit. Daarbij kwam een reiziger om het leven en raakten tachtig mensen onwel door de rook.

Het vervoersbedrijf zegt dat de werkzaamheden moeten plaatsvinden om de veiligheid van de reizigers te garanderen. ,,Hoewel het risico klein is, kan ik eventuele veiligheidsproblemen niet uitsluiten”, aldus een woordvoerder. ,,We moeten daarom meteen actie ondernemen.”

Het metronetwerk in Washington is het op een na grootste netwerk in de Verenigde Staten. Iedere dag reizen meer dan 700.000 mensen met de ondergrondse. De afsluiting duurt in totaal 29 uur: vanaf dinsdag middernacht tot donderdag 05.00 uur rijden er geen metro’s.