buitenland

Noord-Korea dreigt met aanval

Door ANP - 06 maart 2016

SEOUL (ANP) – Noord-Korea heeft maandag (lokale tijd) gedreigd met een aanval op Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Het stalinistische land is woedend over een geplande legeroefening van de bondgenoten, berichtte persbureau Yonhap.

De machtige Noord-Koreaanse Nationale Defensie Commissie dreigde onder meer met de inzet van kernwapens. ,,Als we op de knop drukken om onze vijanden uit te roeien, zullen alle basissen van de provocateurs worden teruggebracht tot een zee van vlammen en as”, meldde de commissie in een verklaring.

Zuid-Koreaanse en Amerikaanse militairen beginnen deze week aan hun grootste gezamenlijke legeroefening tot dusver, berichtte Yonhap eerder. Dat schoot Pyongyang in het verkeerde keelgat. De spanning op het Koreaanse schiereiland loopt al geruime tijd op, onder meer doordat het Noorden in januari een kernproef uitvoerde.