buitenland

Noord-Korea legt student VS dwangarbeid op

Door ANP - 16 maart 2016

PYONGYANG (ANP) – Een Amerikaanse student die sinds januari vastzit in Noord-Korea, is veroordeeld tot vijftien jaar dwangarbeid. Volgens Pyongyang heeft hij ,,misdaden tegen de staat” begaan.

De 21-jarige Otto Warmbier werd gearresteerd toen hij het stalinistische land bezocht. De student van de universiteit van Virginia was volgens de overheid het land binnengekomen ,,om de eenheid van het land te vernietigen”. Hij zou uit zijn hotel een vlag hebben gestolen met een propagandaslogan erop.

De student heeft de diefstal bekend en zei dat hij de vlag in opdracht probeerde te stelen. Hij noemde het de grootste fout van zijn leven, schrijft de BBC woendag. Onduidelijk is of hij de bekentenis onder dwang heeft afgelegd.