buitenland

Obama ontmoet Castro

Door ANP - 21 maart 2016

HAVANA (ANP) – De Amerikaanse president Barack Obama is maandag in Havana door de Cubaanse president Raúl Castro ontvangen bij het begin van historische gesprekken tussen beide landen over economische en democratische hervormingen en de Amerikaanse sancties.

Obama kwam zondag aan op Cuba, vijftien maanden nadat hij en Castro waren overeengekomen vijf decennia van Koude Oorlog te beëindigen en de betrekkingen te normaliseren. Op de eerste dag van zijn bezoek ging Obama naar het hart van het Cubaanse communistische systeem, het Plein van de Revolutie, waar hij een krans legde bij het gedenkteken van onafhankelijkheidsheld José Martí.

Daarna ging Obama naar het nabijlegen Paleis van de Revolutie, waar Raúl Castro en zijn oudere broer Fidel tientallen jaren Cuba’s weerstand tegen de Amerikaanse druk hebben geleid.