buitenland

Ontplofte auto Berlijn geen terrorisme

Door ANP - 15 maart 2016

BERLIJN (ANP) – De ontploffing van een auto dinsdagochtend in Berlijn was geen terreurdaad. De politie gaat uit van een aanslag in het criminele circuit, zo meldden Duitse media. Door de ontploffing kwam een 43-jarige man om het leven. Hij zou een bekende van de politie zijn in verband met drugshandel.

De auto ontplofte rond 08.00 uur in het district Charlottenburg in het westen van de Duitse hoofdstad. De wijde omgeving van het incident werd afgezet. Explosievenexperts onderzochten het wrak op meer explosieven maar vonden niets.

Volgens ooggetuigen ontplofte het voertuig kort nadat de chauffeur de motor had gestart en was weggereden. Na de knal reed het voertuig brandend nog zo’n honderd meter verder om daarna tegen een andere auto te botsen.

Ooggetuigen hebben een officier van justitie die zaken tegen motorbendes doet, op de plek van het incident gesignaleerd. Of het incident te maken heeft met motorbendes is niet duidelijk.