buitenland

Oostenrijk helpt Macedonië met grensbewaking

Door ANP - 16 maart 2016

WENEN (ANP) – Oostenrijk wil Macedonië helpen om vluchtelingen buiten de deur te houden. Dat heeft de Oostenrijkse minister van Defensie gezegd tegen de Duitse krant Die Welt. Het ministerie kijkt komende tijd of ze technische apparatuur kan leveren zoals nachtkijkers zodat de grensbewaking kan worden verbeterd.

Macedonië sloot vorige week de grens met Griekenland zodat illegale migranten het land niet in konden via de ‘Balkanroute’. Oostenrijk wil per se dat de veelgebruikte route dicht blijft.

Duizenden mensen strandden afgelopen tijd in Griekenland. Honderden vluchtelingen wisten Macedonië toch in te komen nadat ze een maas hadden gevonden en het hek konden omzeilen. Zij werden dinsdag echter weer teruggestuurd.