buitenland

Oppositie Syrië verwelkomt Russische aftocht

Door ANP - 15 maart 2016

GENVE (ANP/RTR/DPA) – Een belangrijk verbond van Syrische oppositiegroepen heeft de aftocht van Russische troepen uit Syrië met instemming ontvangen. Volgens het Hoog Onderhandelingscomité (HNC) brengt de terugtrekking het einde van het slepende conflict dichterbij, maar het waarschuwt dat er geen buitenlandse troepen mogen achterblijven.

,,Als het Rusland menens is, dan komt er een eind aan de misdaden in Syrië en helpt het een eind te maken aan het terrorisme”, zei Salim al-Muslat van het HNC. ”We willen het werkelijk zien gebeuren.”

Rusland verraste de wereld maandag met de aankondiging van de aftocht van het grootste deel van de in Syrië gelegerde Russische troepen. Behalve van de Russen krijgt president Bashar al-Assad ook gewapende bijstand van Iran en het Libanese Hezbollah.

De Syrische oppositie spreekt dinsdag opnieuw met VN-gezant Staffan de Mistura.