buitenland

‘Poetin heeft helft vliegtuigen teruggehaald’

Door ANP - 16 maart 2016

MOSKOU (ANP) – Bijna de helft van alle militaire vliegtuigen die Rusland in Syrië had, is dinsdag en woensdag teruggekeerd. Dit leidde het persbureau Reuters woensdag af uit de beelden van terugkerende toestellen.

Er zouden aan het begin van deze week nog 36 Russische vliegtuigen op de basis van Hmeymim in het noordwesten van Syrië zijn. Vijftien zijn er volgens tv-beelden in Rusland nu naar huis gevlogen.

Het is evenwel niet duidelijk of er deze week nog Russische militaire vliegtuigen naar Syrië zijn gestuurd. Ook vallen gevechtshelikopters buiten deze telling.

De Russische president Vladimir Poetin kondigde maandagavond plotseling aan het grootste deel van zijn strijdkrachten in Syrië terug te trekken. Het Kremlin heeft woensdag nog beklemtoond dat de positie van Poetins Syrische ambtgenoot Basar al-Assad niet door de terugtrekking wordt verzwakt.