buitenland

Politieactie Brussel beëindigd

Door ANP - 25 maart 2016

BRUSSEL (ANP) – In Brussel heeft vrijdagmiddag een huiszoeking en een politieactie plaatsgevonden. Nabij het Meiserplein in Schaarbeek werd een woning binnengevallen door speciale politie-eenheden.

Een persoon, die niet op aanwijzingen van de politie reageerde, werd neergeschoten. Gewond werd hij daarna meegesleurd en opgepakt. Media berichtten dat het zou gaan om de gezochte terreurverdachte Mohamed Abrini.

Een robot onderzocht de rugzak van de persoon. Mogelijke explosieven werden gecontroleerd onschadelijk gemaakt. Bij het begin van de inval klonken explosies door zogeheten flitsgranaten om eventuele aanwezigen te desoriënteren.

Argenteuil

Het doorgaans drukke verkeersplein was afgesloten voor al het verkeer. Trams konden niet verder rijden en publiek en pers werden op afstand gehouden.

De grootschalige politieactie zou gelinkt zijn aan de verijdelde aanslag in de Franse stad Argenteuil donderdagavond en niet met de terreuraanslagen op luchthaven Zaventem en in metrostation Maalbeek in Brussel van dinsdag.