buitenland

Sanders wint in drie staten

Door ANP - 27 maart 2016

WASHINGTON (ANP) – Democraat Bernie Sanders heeft zaterdag zijn rivale Hillary Clinton verslagen bij de voorverkiezingen in Alaska, Washington en Hawaii. Dat blijkt uit de tellingen van 90 procent van de stemmen.

Sanders lijkt meer dan 50 procent te hebben behaald in Alaska en Washington en leidt met ongeveer 40 procent van de stemmen in Hawaii. ,,We zijn bezig met een grote opmars naar Clinton en we hebben het pad naar de overwinning gevonden”, jubelde Sanders. ,,Het is moeilijk te ontkennen dat onze campagne zijn vruchten begint af te werpen.”

Clinton blijft de favoriet voor de nominatie als Democratische presidentskandidaat, maar haar positie is nu wel aangetast. Sanders moet nog een flinke inhaalslag maken om langs Clinton te komen, maar zijn grote overwinningen in het westen verstommen voorlopig oproepen van Democratische leiders dat hij zijn kandidatuur uit naam van de partij-eenheid beter kan intrekken.

Sanders heeft al laten weten dat hij hoe dan ook in de race blijft tot de Democraten hun kandidaat officieel aanwijzen op de partijconventie in juli.