buitenland

‘Terreuraanslag bij Parijs voorkomen’

Door ANP - 24 maart 2016

PARIJS (ANP) – De Franse politie heeft donderdagavond naar eigen zeggen een terreuraanslag voorkomen in de buurt van Parijs. Er is zeker een verdachte aangehouden, zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve. Hij voegde eraan toe dat de voorbereidingen voor een aanslag in ,,een vergevorderd stadium” waren.

De antiterreuroperatie in Argenteuil is nog steeds aan de gang, melden Franse media. Bewoners van meerdere woningen zijn geëvacueerd en een aantal straten is afgesloten voor verkeer. De politie zou bezig zijn met doorzoekingen. ,,We zagen veel politieauto’s arriveren rond half zes”, zei een bewoner. ,,De politie vertelde ons om thuis te blijven zonder nadere uitleg.”

Volgens Belgische media zijn donderdagavond ook in Brussel meerdere huiszoekingen gedaan, in het onderzoek naar de aanslagen in die stad. Dat was onder meer het geval in Schaarbeek. Vijf verdachten zijn opgepakt. Over hun identiteit is nog niets bekend.