buitenland

Terreurverdachte kantinehulp bij politie

Door ANP - 31 maart 2016

ANTWERPEN (ANP) – Een terreurverdachte is even aan de slag geweest als hulp in de kantine van de gerechtelijke politie in Antwerpen. Dat meldde het Nieuwsblad donderdag. Na ongeveer een uur kregen speurders van de federale gerechtelijke politie in de gaten dat er iets mis was met de nieuwe keukenhulp en werd hij de deur uitgezet.

De man werd volgens het politiedossier onder andere verdacht van het dreigen met een aanslag en inbreuken op de staatsveiligheid. Hij was via een interimbureau in de kantine van de politie terechtgekomen, waar hij al snel argwaan wekte. ,,De man luistervinkte en hij deed raar”, aldus een bron. Toen een politieman de politiedatabank er op nasloeg, kwam aan het licht dat de kantinehulp te boek staat als terreurverdachte.

Politievakbond Sypol is verbolgen. ,,We halen het paard van Troje binnen.”