buitenland

Twee Palestijnse messentrekkers doodgeschoten

Door ANP - 17 maart 2016

JERUZALEM (ANP) – Israëlische militairen hebben donderdag twee Palestijnen doodgeschoten die met messen een Israëlische vrouw hadden aangevallen bij de Joodse nederzetting Ariel op de Westelijke Jordaanoever.

De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Sinds oktober zijn bij aanvallen door Palestijnen op straat 28 Israëliërs en twee Amerikanen gedood. Israëlische veiligheidstroepen doodden zeker 187 Palestijnen, 126 van hen aanvallers volgens Israël. De toename van het geweld komt deels voort uit Palestijnse frustratie over het vastlopen van het vredesproces, de groei van Joodse nederzettingen op grond die de Palestijnen willen voor een eigen staat en oproepen van islamisten tot de vernietiging van de staat Israël.