buitenland

Vliegveld Brussel klaar voor passagiers

Door ANP - 31 maart 2016

BRUSSEL (ANP) – Brussels Airport is er technisch klaar voor om weer passagiers te ontvangen. Tot vrijdagavond vinden echter nog geen passagiersvluchten plaats. Veel instanties hebben al groen licht gegeven voor de herstart, maar het wachten is nog op een politiek besluit. Dat laat de luchthaven donderdag weten.

Het vliegveld heeft een test met tijdelijke check-inconstructies door 800 vrijwilligers geëvalueerd met onder meer de brandweer, de politie en het leger. De problemen die daarbij aan het licht kwamen zijn opgelost. De luchthaven is er nu klaar voor om achthonderd passagiers per uur te ontvangen, ongeveer 20 procent van de normale capaciteit.

De aanslagen van 22 maart zaaiden dood en verderf en richtten veel schade in de vertrekhal van het vliegveld in Zaventem.