buitenland

Vliegveld Zaventem ook maandag nog dicht

Door ANP - 26 maart 2016

BRUSSEL (ANP) – Vliegveld Zaventem bij Brussel blijft ook maandag nog gesloten voor alle passagiersvluchten. Op zijn vroegst dinsdag zal het vliegveld weer opengaan, liet Brussels Airport zaterdag weten.

Door de bomaanslagen van dinsdag is een groot deel van de vertrekhal beschadigd. Passagiers kunnen wel handbagage en ingecheckte bagage die op de dag van de aanslagen was achtergebleven op de luchthaven afhalen. Ook kunnen reizigers die hun auto hadden geparkeerd bij het vliegveld deze dit weekend weer ophalen.

Vliegveld Zaventem begint met de voorbereidingen om de passagiersvluchten vanaf de luchthaven dinsdag gedeeltelijk te laten hervatten. Meer dan vier dagen na de aanslagen is het gerechtelijk vooronderzoek op de luchthaven afgerond.