buitenland

VS jagen op Iraniërs die dam hackten

Door ANP - 10 maart 2016

WASHINGTON (ANP/RTR) – De Amerikaanse regering wil enkele Iraanse hackers ter verantwoording roepen die het in 2013 hadden gemunt op een dam bij New York. Dat meldden enkele bronnen rond het onderzoek.

De hackers zouden enkele computers zijn binnengekomen maar niet zijn doorgedrongen tot het daadwerkelijke besturingssysteem van de Bowman Avenue Dam op ongeveer 50 kilometer ten noorden van New York. Het ministerie van justitie wilde donderdag geen commentaar geven op het bericht. Het departement bereidt een aanklacht voor, aldus diverse bronnen.

De regering Obama maakt zich in toenemende mate zorgen over digitale aanvallen vanuit het buitenland. Eerder werden vijf Chinese hackers in staat van beschuldiging gesteld die in 2014 computers waren binnengedrongen van diverse grote bedrijven.