buitenland

Warm pleidooi Merkel voor vluchtelingenbeleid

Door ANP - 12 maart 2016

BERLIJN (ANP) – Aan de vooravond van belangrijke voorverkiezingen in drie Duitse deelstaten heeft bondskanselier Angela Merkel de campagne een laatste oppepper gegeven. Ze hield een warm pleidooi voor haar vluchtelingenpolitiek, een heikel punt bij de verkiezingen van zondag.

,,Er zijn momenten in het leven – zoals afgelopen herfst – dat je niet lang moet debatteren over principes. Ineens zijn er mensen die bescherming nodig hebben”, verdedigde Merkel haar beslissing om ruimhartig vluchtelingen op te nemen.

Op dat standpunt zal de christendemocratische CDU van Merkel zondag naar verwachting worden afgerekend. Duitsland kent een enorme instroom van vluchtelingen, wat op veel plaatsen tot protesten heeft geleid. Antipartijen als Alternative für Deutschland (AfD) denken daar garen bij te spinnen.