buitenland

Aantal doden aardbevingen Japan loopt op

Door ANP - 19 april 2016

TOKIO (ANP/RTR) – Het aantal doden als gevolg van de zware aardbevingen in Japan is opgelopen naar 44. Ongeveer 30.000 reddingswerkers zijn nog steeds druk op zoek naar vermisten in de modder en het puin.

Er worden in totaal nog acht mensen vermist. Zo’n duizend mensen raakten gewond. Meer dan 94.000 mensen in opvangcentra kampen momenteel met een tekort aan voedsel en water. Omdat de wegen verwoest zijn, wordt de bezorging van noodvoorraden bemoeilijkt.

Maandagavond (lokale tijd) werd het gebied getroffen door een naschok van 5.8. Sinds de zware aardbeving donderdag, werden er in totaal zo’n 600 naschokken gevoeld op het Japanse eiland Kyushu. 87 daarvan hadden een magnitude van vier, zwaar genoeg om gebouwen te doen schudden.