buitenland

Bakoe wil eind aan geweld Nagorno-Karabach

Door ANP - 03 april 2016

BAKOE (ANP/DPA/RTR) – Het Azerbeidzjaanse leger wil de opgelaaide strijd om de opstandige etnisch-Armeense enclave beëindigen. Dat heeft het Azerbeidzjaanse ministerie van Defensie zondag laten weten. Eerder op de dag reikte ook de Azerbeidzjaanse ambassadeur in Rusland aartsvijand Armenië de hand, maar het geweld duurt voorlopig nog voort.

Zaterdag braken na jaren van betrekkelijke rust felle gevechten uit rond de Azerbeidzjaanse regio, die is bezet door lokale strijders en Armeense troepen. Minstens dertig soldaten zijn gesneuveld en volgens de beide kampen zijn er ook burgerslachtoffers te betreuren. Azerbeidzjan en Armenië betichten elkaar van het schenden van de wapenstilstand die sinds 1994 van kracht was.

Volgens de eigen krijgsmacht van Nagorno-Karabach hebben Azerbeidzjaanse troepen ,,de agressieve militaire operatie zondagochtend vroeg met raketten en pantserwagens voortgezet”.