buitenland

Belastingdienst Oekraïne onderzoekt Porosjenko

Door ANP - 05 april 2016

KIEV (ANP/RTR) – De Oekraïense belastingdienst heeft een onderzoek ingesteld naar de boekhouding van president Petro Porosjenko. De president is in opspraak door onthullingen uit de zogeheten Panama Papers.

,,We zullen de informatie die in de pers is verschenen, die we kunnen analyseren, aan een onderzoek onderwerpen en we zullen jullie daarover inlichten”, zei directeur Roman Nasirov van de Oekraïense belastingdienst.

Porosjenko zou een zogeheten offshorebedrijf op de Maagdeneilanden hebben opgezet om vele miljoenen buiten het zicht van de Oekraïense belastingdienst te houden. Die handelwijze kwam aan het licht door de openbaarmaking van miljoenen documenten van het Panamase advieskantoor Mossack Fonseca, dat bij die constructie assisteerde.