buitenland

Belgische minister stapt op om Zaventem

Door ANP - 15 april 2016

BRUSSEL (ANP) – De Belgische minister van Mobiliteit Jacqueline Galant stapt op. Belgische media meldden vrijdag dat Galant haar ontslag gaat aanbieden. Om 11.00 uur geeft de minister een persconferentie. Galants positie was onhoudbaar geworden na onthullingen over twee kritische Europese rapporten over de controle op de veiligheid van de Brusselse luchthaven Zaventem.

Galant zou vrijdagmiddag gehoord worden door de commissie Infrastructuur van de Belgische Kamer. Zij werd beschuldigd van nalatigheid en leugens na het uitlekken van de rapporten.

Op 22 maart bliezen twee zelfmoordterroristen zich op in de vertrekhal van het vliegveld. Een derde blies zich op in een metrostel ter hoogte van station Maalbeek. Bij de aanslagen kwamen 32 mensen om en raakten er meer dan driehonderd gewond.