buitenland

Britse premier verdedigt vader en investering

Door ANP - 11 april 2016

LONDEN (ANP) – De Britse premier David Cameron heeft maandag in het Lagerhuis beklemtoond dat er niets mis is met het op een legale manier geld verdienen. Hij zei dat hij de afgelopen dagen ,,uiterst pijnlijke en volstrekt onware aantijgingen” over de investeringen van zijn vader heeft gehoord. Die had een offshorefirma waar Cameron een aandeel in had. Dat is verkocht in 2010 en Cameron betaalde daar de verschuldigde belastingen over. Hij werd in dat jaar premier.

Investeren in of handelen met behulp van offshorefirma’s is een normale gang van zaken, zei Cameron. Ook publieke instellingen en vakbonden werken ermee, aldus de premier.

De publicatie ruim een week geleden van de zogeheten Panama Papers bracht naar voren hoe veel voorname instellingen, bedrijven en personen gebruik maken van offshorefirma’s en belastingparadijzen. De naam van Camerons vader Ian Cameron (1932-2010) dook daar ook in op.