buitenland

Cameron: dit had beter gekund

Door ANP - 09 april 2016

LONDEN (ANP) – De Britse premier David Cameron vindt dat hij in de rel rond zijn familiefinanciën beter had kunnen handelen dan hij deed. Hij beloofde zaterdag tijdens een bijeenkomst met partijgenoten dat hij er lessen uit zal trekken.

Cameron kwam in opspraak door de Panama Papers. Daarin stond onder andere dat zijn inmiddels overleden vader aandelen in belastingparadijzen had. De premier verklaarde eerst dat het een prive-aangelegenheid betrof. Daarna zei hij dat hij geen offshore-aandelen had om donderdag te erkennen dat hij vlak voordat hij premier werd aandelen uit het fonds had verkocht.

,,Het is geen beste week geweest”, concludeerde Cameron. ,,Ik weet dat ik dit beter had moeten afhandelen, dat ik het beter kon afhandelen. Ik weet dat er lessen te leren zijn en dat ik die zal leren.”