buitenland

Cameron: investeringen familie zijn privé

Door ANP - 04 april 2016

LONDEN (ANP) – De investeringen van de familie van de Britse premier David Cameron zijn een privéaangelegenheid. Dat heeft de woordvoerster van Cameron maandag beklemtoond. De premier reageerde zo op berichten dat zijn familie geld in een offshorebedrijf heeft gestopt die werd opgezet door zijn inmiddels overleden vader Ian Cameron.

De naam van Ian Cameron komt voor in de mediaberichten over de zogenoemde Panama Papers, die zijn gebaseerd op gelekte informatie van een Panamees adviesbureau dat al bijna veertig jaar offshorefirma’s helpt opzetten.

Uit de 11,5 miljoen documenten blijkt dat veel kopstukken de offshorebedrijven als veilige haven voor hun geld benutten. De offshorefirma wordt opgezet in een belastingparadijs en schermt de investeerders of eigenaars af met vaak nietszeggende namen. Zo wordt belasting over het vermogen van mensen ontweken en mogelijk ontdoken.