buitenland

Cameron legt belastingaangifte op tafel

Door ANP - 10 april 2016

LONDEN (ANP) – De Britse premier David Cameron heeft zondag zijn belastingaangifte van de afgelopen zes jaar openbaar gemaakt. Dat deed de premier nadat hij in opspraak was gekomen door de Panama Papers. Daarin stond onder meer dat zijn inmiddels overleden vader aandelen in belastingparadijzen had.

Uit de documenten, die normaliter geheim zijn, komt onder meer naar voren dat Cameron in het jaar 2014-2015 een inkomen had van omgerekend bijna tweeënhalf ton. Daar betaalde hij 94.082 euro belasting over.

Cameron beloofde zaterdag dat hij informatie uit zijn belastingaangifte over vorig jaar openbaar zou maken en ook van de jaren daarvoor. ,,Ik word de eerste premier, de eerste leider van een grote partij, die dat doet”, aldus de geplaagde politicus. De premier verklaarde eerst dat het een privé-aangelegenheid betrof. Daarna zei hij dat hij geen offshore-aandelen had om donderdag te erkennen dat hij vlak voordat hij premier werd aandelen uit het fonds had verkocht.