buitenland

CNN heeft video ontvoerde meisjes Nigeria

Door ANP - 14 april 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft een video bemachtigd waarop enkele meisjes te zien zijn die in 2014 uit een kostschool in de Nigeriaanse plaats Chibok. Volgens de zender gaat het om een video die de ontvoerders hebben gemaakt voor onderhandelaars als bewijs dat de meisjes nog leven.

Ongeveer tweehonderd schoolmeisjes werden op 15 april 2014 meegenomen door terreurgroep Boko Haram uit hun school in Chibok in de noordelijke deelstaat Borno. Enkele tientallen wisten te ontsnappen maar de rest wordt al die tijd vastgehouden.

De video is bekeken door de onderhandelaars en de regering van Nigeria. Volgens CNN zijn op de video, die waarschijnlijk in december is opgenomen, vijftien meisjes te zien. Zij noemden om de beurt hun naam, de naam van hun school en waar ze vandaan komen.