buitenland

Dader Zaventem liet audioboodschap achter

Door ANP - 04 april 2016

BRUSSEL (ANP) – Een van de zelfmoordterroristen die zich op de Belgische luchthaven Zaventem opbliezen heeft op zijn laptop een verklaring achtergelaten waarin hij de andere verdachten probeert vrij te pleiten. Ibrahim El Bakraoui zegt in de opname dat de anderen onder meer woningen huurden voor de operatie, maar dat ze niets af wisten van de plannen voor de aanslagen op Zaventem en in de Brusselse metro. Dat schrijft de Belgische krant De Standaard.

De laptop van El Bakraoui werd gevonden in een vuilnisbak in de Brusselse wijk Schaarbeek, in de buurt van het appartement waar de terroristen hun bommen vervaardigden. El Bakraoui beschrijft wat elk van de verdachten bijdroeg aan de operatie, zoals het huren van woningen en het kopen van bepaalde benodigdheden. Zij wisten volgens de omgekomen terrorist niet waar hun handelen uiteindelijk toe zou leiden.