buitenland

Demonstratie Thügida loopt uit de hand

Door ANP - 20 april 2016

JENA (ANP/DPA) – Een protestmars van een paar honderd leden van de xenofobe Thügida, een volgens de autoriteiten van Thüringen rechts extremistische afdeling van Pegida, is woensdagavond in Jena uit de hand gelopen door acties van massaal toegestroomde tegendemonstranten. Hun aantal werd geschat op drieduizend. Ze gooiden met onder meer flessen en stenen.

Door de ongeregeldheden in de Oost-Duitse stad raakten volgens een woordvoerster vijf politieagenten gewond doordat beide partijen zich tegen hen keerden. Het geweld tussen de elkaar bestrijdende groeperingen is recent nog niet zo erg geweest. Verscheidene auto’s werden vernield. Daaronder ook dienstwagens van de politie, die zich verweerde met pepperspray. Over aanhoudingen zijn nog geen mededelingen gedaan.