buitenland

Document paus over relaties weinig hervormend

Door ANP - 07 april 2016

VATICAANSTAD (ANP) – Paus Franciscus zal vrijdag mogelijk hervormingsgezinde katholieken teleurstellen als hij een document publiceert over families. Volgens waarnemers verandert de kerk niet zijn zienswijze over echtscheidingen en homo’s, meldt de Britse krant The Guardian donderdag.

De publicatie van Amoris Laetitia (Vreugde van liefde) volgt op overleg met bisschoppen dat twee jaar heeft geduurd. Onderwerp was de manier waarop de kerk moet omgaan met moderne families.

Franciscus zal waarschijnlijk een positieve en verwelkomende toon aanslaan, maar geen grote veranderingen aankondigen. Zo zullen gescheiden katholieken die hertrouwen niet het recht krijgen deel te nemen aan de communie, maar mogen ze misschien wel een actieve rol in de kerk gaan spelen.

Homoseksuele relaties worden nog altijd gezien als ,,intrinsiek gemankeerd”.