buitenland

Een vijfde wereldbevolking in 2025 obees

Door ANP - 01 april 2016

LONDEN (ANP) – Een vijfde van alle volwassenen in de wereld heeft in 2025 ernstig overgewicht. In een land als Groot-Brittannië heeft dan zelfs een derde obesitas, blijkt uit een onderzoek waarover het medische tijdschrift The Lancet publiceerde.

,,In de afgelopen veertig jaar zijn we veranderd van een wereld waarin ondergewicht meer dan twee keer zo vaak voorkwam dan obesitas, naar een wereld waarin meer mensen extreem overgewicht dan ondergewicht hebben”, zei onderzoeker Majid Ezzati van het Imperial College in Londen vrijdag tegen The Guardian.

Vooral de Engelstalige wereld kampt met overgewicht. Rond 2025 is 38 procent van de Britse mannen en vrouwen het zwaarst in Europa. Van de 118 miljoen obese volwassenen leeft een vijfde in de zes Engelstalige landen met het hoogste inkomen: Australië, Canada, Ierland, Nieuw Zeeland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.