buitenland

Eerste migranten van Lesbos naar Turkije

Door ANP - 27 april 2016

LESBOS (ANP/DPA) – Een groep vluchtelingen is woensdag vanaf het Griekse eiland Lesbos teruggebracht naar Turkije. Dat is voor eerst sinds het verdrag tussen de EU en Turkije van kracht werd over het terugsturen van migranten die over zee naar Griekenland waren gevlucht.

Lesbos is een van de bestemmingen waar veel asielzoekers heen proberen te varen omdat het eiland dicht bij de kust van Turkije ligt. Uit andere delen van Griekenland werden al eerder 374 asielzoekers per schip teruggebracht naar Turkije.

Dinsdag braken in een opvangcentrum op Lesbos onlusten uit. De politie werd onder meer met stenen bekogeld kort nadat onder anderen de Nederlandse staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) en de Griekse minister voor Migratie er een bezoek hadden gebracht.