buitenland

EP staat stil bij terreuraanslagen Brussel

Door ANP - 11 april 2016

STRAATSBURG (ANP) – Het Europees Parlement heeft bij de opening van de zitting in Straatsburg maandagmiddag stilgestaan bij de terreuraanslagen in Brussel op 22 maart. ,,Een zwarte dag voor België, een zwarte dag voor Europa”, zei voorzitter Martin Schulz.

Hij noemde de aanslagen ,,een gruweldaad, onmenselijk”. Schulz wees erop dat de ,,moordenaars” hun acties ,,doelbewust” hebben gericht tegen onschuldige mensen in Brussel. ,,Deze meertalige, kosmopolitische en tolerante stad is de belichaming van onze open Europese maatschappij”, aldus Schulz. Hij riep dan ook op om ,,ons gezamenlijk te verzetten tegen angst en ons niet te laten besmetten” door terreur.

Op dinsdag 22 maart bliezen drie terroristen zich op in Brussel: twee op de luchthaven Zaventem en een in een metrostel ter hoogte van station Maalbeek. 32 mensen kwamen om en meer dan 300 raakten gewond.

Namens het EP betuigde Schulz zijn medeleven met de families van de slachtoffers. Na zijn korte speech hielden de parlementariërs een minuut stilte ter nagedachtenis.