buitenland

Formeel onderzoek ingesteld naar Abdeslam

Door ANP - 27 april 2016

PARIJS (ANP/RTR) – De Franse autoriteiten hebben woensdag een formeel onderzoek door de politierechter ingesteld naar Salah Abdeslam. Deze wordt ervan verdacht een belangrijke rol te hebben gespeeld bij de aanslagen in november in Parijs. Hem wordt lidmaatschap van een terroristische organisatie, moord, ontvoering en het in bezit hebben van wapens en explosieven ten laste gelegd.

België leverde Abdeslam, die volgens advocaat Frank Berton eenzame opsluiting krijgt, eerder op de dag uit na hem op 18 maart in Brussel te hebben gearresteerd. Berton zei dat zijn cliënt bereid is informatie te verschaffen. ,,Hij is vandaag stil gebleven, maar hij heeft gezegd dat hij op een later moment wel zal praten”, aldus de advocaat, die eraan toevoegde dat de volgende zitting gepland staat voor 20 mei.