buitenland

Franse regering zegt boze jongeren geld toe

Door ANP - 11 april 2016

PARIJS (ANP) – De Franse premier Manuel Valls heeft maandag met vertegenwoordigers van jongerenorganisaties gesproken en een half miljard euro per jaar extra steun beloofd voor werkzoekenden. De premier ontving studenten en scholieren die onder meer boos zijn over de plannen van de regering om ontslag uit een dienstbetrekking eenvoudiger te maken. Valls en zijn minister van Arbeid Myriam El Khomri willen de arbeidsmarkt flexibeler maken.

De onvrede over de ontwerpwet van minister El Khomri heeft onder meer geleid tot nachtelijke protesten van linkse jongeren in tal van steden. Maandag heeft de oproerpolitie in Parijs de 31 maart begonnen en vrijwel permanente protestbijeenkomst van jongeren op het Place de la République uiteengejaagd. De ontruiming van het plein verliep rustig volgens Franse media. Zij verwachten dat de betogers maandagavond weer terugkomen voor hun ‘Nuit Debout’ (Op in de Nacht).