buitenland

Geen dodelijke slachtoffers aanslag Turkije

Door ANP - 27 april 2016

ANKARA (ANP) – Bij een zelfmoordaanslag in de Turkse stad Bursa zijn woensdag acht mensen gewond geraakt. Dat heeft premier Ahmet Davutoglu bekendgemaakt. Het ministerie van Volksgezondheid sprak eerder van dertien gewonden. De premier gaf geen verklaring voor de daling. Afgezien van de dader kwam niemand om het leven.

De dader, een vrouw, blies zich op bij de belangrijkste moskee van de stad. ,,Dit was een aanval op onze natie, ons volk, onze vrede. Acht van onze burgers raakten gewond”, zei de premier. Niemand heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

Het is al de vijfde zelfmoordaanslag dit jaar in een grote Turkse stad, na eerder twee in Istanbul en twee in Ankara. Sommige aanslagen waren het werk van terreurbeweging Islamitische Staat, voor andere houdt de regering Koerdische bewegingen verantwoordelijk.