buitenland

Gewonden door ontploffing stoomtrein België

Door ANP - 30 april 2016

EEKLO (ANP) – Vier mensen zijn zaterdag in België gewond geraakt door een ontploffing in een stoomlocomotief. Volgens Belgische media gebeurde dat tijdens een festival in de plaats Eeklo waarmee werd herdacht dat 50 jaar geleden de laatste stoomtrein door België reed.

Het voertuig was een van de locomotieven op het festival Stoomcentrum. Tijdens een rit tussen Eeklo en Maldegem, aan de grens met Zeeuws-Vlaanderen, ontplofte ter hoogte van Balgerhoeke iets in de stoomlocomotief. Er trad meteen een veiligheidsmechanisme in werking waardoor de brand beperkt bleef.

Twee van de gewonden werden met zware brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Gent. De andere twee hadden lichtere verwondingen en werden behandeld in het ziekenhuis van Eeklo.