buitenland

Golf is plots geen misdaad meer in China

Door ANP - 14 april 2016

PEKING (ANP) – De Chinese communisten kunnen voortaan naar hartenlust de golfbanen betreden. De Communistische Partij in China heeft deze week besloten dat de sport officieel geen misdaad meer is. Dat was geen gemakkelijke beslissing want de grote roerganger Mao Zedong zelf besloot ooit dat golf verachtelijk was, een sport voor miljonairs.

De afgelopen decennia veroverde het golf toch langzaam een plekje binnen de Chinese maatschappij. Maar in zijn strijd tegen corruptie liet president Xi Jinping vorig jaar nog weten dat de 85 miljoen partijleden nog geen bal mochten slaan. Hij beschouwde golf als een bron van verderf.

Plotseling is alles anders. ‘Aangezien het slechts een sport betreft, is er niets mis met golfspelen’, meldde de officiële krant van het Chinese anticorruptiebureau enkele dagen geleden. De door de overheid gecontroleerde krant China Daily bevestigde kort daarna dat communisten voortaan eindelijk mogen golfen.