buitenland

Griekenland verlamd door staking

Door ANP - 07 april 2016

ATHENE (ANP) – Een groot deel van het Griekse openbare leven ligt donderdag plat door een staking van de publieke sector. De actie wordt gehouden uit protest tegen verdere bezuinigingen door de overheid op de pensioenen en een verhoging van de belastingen.

Door een staking van de luchtverkeersleiders ligt het vliegverkeer grotendeels stil donderdag. De ziekenhuizen draaien uitgedunde diensten, waardoor slechts noodgevallen worden geholpen. De meeste scholen in Griekenland zijn door acties van het onderwijzend personeel gesloten.

De machtige vakbond ADEDY verklaarde donderdagochtend dat binnenkort een 48 uursstaking volgt, als het parlement in Athene de plannen van de regering goedkeurt. Deze bond vertegenwoordigt ongeveer een half miljoen werknemers in de publieke sector.