buitenland

Honderden agenten bij inval Duits bordeel

Door ANP - 14 april 2016

BERLIJN (ANP) – Maar liefst negenhonderd Duitse politieagenten en ambtenaren hebben in de nacht van woensdag op donderdag een inval gedaan bij het grootste bordeel van Berlijn. De uitbaters van het bordeel worden onder meer verdacht van uitbuiting en belastingontduiking meldden Duitse media. Zes mensen werden gearresteerd op verdenking van mensenhandel en belastingfraude.

Hoofdaanklager Andreas Behm vergeleek de mensen achter het bordeel met de legendarische gangster Al Capone. In het bordeel werd maar liefst 6,4 miljoen euro aan contanten en waardevolle spullen aangetroffen. Ook elders in Berlijn en in de deelstaten Beieren, Baden-Württemberg en Hessen werden huiszoekingen gedaan.

Volgens de autoriteiten is er ook een verband tussen het bordeel en de Hells Angels. Voor leden van de motorclub zouden voordelige voorwaarden gelden in het bordeel.

Naast de uitbuiting zouden de bazen van het bordeel de vrouwen als ,,zelfstandigen” laten werken, waardoor miljoenen aan sociale premies konden worden ontdoken.